مقاله هوش هیجانی
چکیده
هوش عاطفی، هوش احساسی یا هوش هیجانی شامل شناخت و کنترل عواطف و هیجانهای خود و دیگران است. به عبارت دیگر، شخصی که هوش هیجانی بالایی دارد، سه مؤلفه هیجانها را بهطور موفقیت آمیزی با یکدیگر تلفیق میکند: مؤلفه شناختی، مؤلفه فیزیولوژیکی و مؤلفه رفتاری. متون علم مدیریت بر این باورند که رهبران و مدیران، با هوشهای هیجانی بالاتر، توان بیشتری برای هدایت سازمان تحت کنترلشان دارند. یافتههای جدید نشان میدهد کارکنانی که دارای وجدان کاری و احساس وظیفهشناسی بالایی هستند، اما فاقد هوش هیجانی و اجتماعیاند، در مقایسه با کارکنان مشابهی که از هوش هیجانی بالایی برخوردارند، عملکرد ضعیفتری دارند. همچنین هوش سازمانی بر توانمندسازی کارکنان سازمان تاثیر مثبت دارد و این امر در موفقیت سازمان نقش حیاتی دارد.
پژوهش های گذشته نشان داده است، کسانی که از هوش هیجانی برخوردارند میتوانند عواطف خود و دیگران را کنترل کرده، بین پیامدهای مثبت و منفی عواطف تمایز گذارند و از اطلاعات عاطفی برای راهنمایی فرایند تفکر و اقدامات شخصی استفاده کنند. هوش هیجانی، اصطلاح فراگیری است که مجموعه گستردهای از مهارتها و خصوصیات فردی را دربرگرفته و به طور معمول به آن دسته مهارتهای درون فردی و بین فردی گفته میشود که فراتر از دایره مشخصی از دانشهای پیشین، چون بهره هوشی و مهارتهای فنی یا حرفهای است.
کلید واژه: هوش هیجانی، مدیران سازمان، توانمندسازی کارکنان
فهرست مطالب
- مقدمه
- مفهوم هوش
- نظریه هوش چندگانه گاردنر
- تاریخچه هوش هیجانی
- اهمیت هوش هیجانی
- رویکردهای مختلف هوش هیجانی
- رویکرد توانایی
- رویکرد التقاطی (ترکیبی)
- مدل های هوش هیجانی
- مدل مایر و سالوی (۱۹۹۰)
- دیدگاه ۳۶۰ درجه هوش هیجانی
- هوش هیجانی بار-آن
- مدل گلمن
- مدل وزینگر
- پیامدهای هوش هیجانی
- نتیجه گیری
- منابع
- لینک دانلود فایل بلافاصله بعد از پرداخت وجه به نمایش در خواهد آمد.
- چنانچه با گوشی و از مرورگر کروم استفاده می نمایید چند ثانیه روی گزینه دانلود نگه دارید گزینه باز کردن در برگه جدید (Open in a new tab) را انتخاب کنید فایل برایتان دانلود می شود.
- چنانچه با کامپیوتر و از مرورگر کروم استفاده می نمایید رو دانلود راست کلید کنید و گزینه save link as را بزنید فایل برایتان دانلود می شود.