عنوان پروپوزال: شاخص های حاکمیت شرکتی و سرمایه ی فکری بر عملکرد شرکت
رشته: مالی و حسابداری
مقطع: تمامی مقاطع
تعداد صفحات: ۲۵ صفحه
√ مدل: دارد
فرمت: Word
قیمت: 12500 تومان
[stextbox id=”grey” caption=”فهرست مطالب پروپوزال” collapsing=”true” mode=”js” direction=”rtl” shadow=”false”]
- بیان مساله
- پیشینه پژوهش
- اهمیت و ضرورت موضوع پژوهش
- اهداف پژوهش
- ادبیات نظری پژوهش
- مدل مفهومی پژوهش
- متغیرهای پژوهش
- فرضیه های پژوهش
- روش پژوهش
- قلمرو پژوهش
- قلمرو مکانی پژوهش
- قلمرو زمانی
- جامعه آماری پژوهش
- روش نمونه گیری و تعیین حجم نمونه
- ابزارهای گرد آوری اطلاعات
- روش تجزیه و تحلیل داده ها
- تعریف عملیاتی واژه ها و اصطلاحات در پژوه
- پرسشنامه
- منابع
[/stextbox][stextbox id=”grey” caption=”مختصری از توضیحات” collapsing=”true” collapsed=”true” mode=”js” direction=”rtl” shadow=”false”]
با توجه به گذار جوامع از عصر صنعت به عصر اطلاعات، اهمیت سرمایه های فکری در دنیای تجارت نیز رشد یافته است .در طول عصر صنعت، بهای تمام شده داراییها، کارخانجات و تجهیزات و مواد خام بود که برای موفقیت یک تجارت لازم بود، اما در عصر اطلاعات این استفادهی مؤثر از سرمایههای فکری است که معمولاً در موفقیت یا شکست یک مجموعه، مؤثر است. این موضوع تا به آنجا پیش میرود که پژوهشگران در مقالات و اظهارات خود ارزشمندترین و مهمترین منابع یک شرکت را سرمایههای فکری و داراییهای نامشهود آن میدانند. به نظر آنها داراییهای مشهود میتوانند به راحتی کپیبرداری شوند و یا در یک بازار آزاد خریداری گردند، بنابراین آنها نمیتوانند داراییهای استراتژیک یک شرکت باشد و مزیتهای رقابتی برای آن شرکت ایجاد کنند [۳۶].
در زمینه سرمایه فکری و نحوه سنجش آن دو دیدگاه وجود دارد که عبارتند از دیدگاه ورودی-محور (Input-based) و دیدگاه خروجی-محور (Output-based). بر اساس دیدگاه خروجی-محور که یک دیدگاه اندازهگیری (Measurement) است، ارزش سرمایه فکری برابر با تفاوت ارزش بازار و خالص ارزش دفتری شرکت است [۳]. ادوینسون و سولیوان (Edvinsson & Sullivan) که از پیش گامان پژوهش در زمینه سرمایه فکری به حساب میآیند، تفاوت بین ارزش بازار و ارزش دفتری را به عنوان ارزش سرمایههای فکری تعریف میکنند. از این دیدگاه (دیدگاه خروجی-محور) سرمایه فکری از سرمایه انسانی و سرمایه ساختاری تشکیل شده است.
از دیدگاه ورودی-محور که یک رویکرد فرایند-محور (Process-based) است، سرمایه فکری ترکیبی از منابع نامشهود بوده که به قابلیتها و رقابتپذیری منحصر به فرد شرکت کمک میکند که در خدمات و محصولات شرکت ریشه دوانیده و باعث ارزش افزوده اقتصادی میشود [۳].
سرمایه فکری، دانشی است که می تواند به ارزش تبدیل شود [۱۱]. [۱۱] سرمایه فکری را ترکیبی از سرمایه انسانی و سرمایه ساختاری می دانند. بونتیس و همکاران سرمایه فکری را در مفهومی که تمامی منابع نامشهود و ارتباطات داخلی آنها را شامل می شود، معرفی می کنند [۱۱]. [۹]سرمایه ساختاری را مشتمل بر سرمایه ارتباطی (مشتری) و سرمایه سازمانی می دانند [۹] و هم چنین بوخ و همکاران (۲۰۰۱) سرمایه سازمانی را ترکیبی از سرمایه نوآوری و سرمایه رویه ای معرفی می کنند [۱۰].
چن معتقد است که سرمایه های فکری، شامل طبقه دارایی های غیرملموس میباشد و از نظریه بازیها میتوان جهت ارزشیابی سرمایه فکری بهره گرفت [۱۵]. در مدلی بنام جایگاه ارزش، سرمایه فکری متشکل از سه جزء اصلی دانسته شده که برای ایجاد ارزش با هم در تعامل میباشند. این اجزاء سهگانه عبارتند از سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری (سازمانی) و سرمایه مشتری (ارتباطی). …