عنوان پروپوزال:بررسی رابطه مدیریت استعداد بر تعهد کارکنان سازمان تامین اجتماعی استان تهران
رشته: مدیریت
مقطع: تمامی مقاطع
تعداد صفحات: ۴۵ صفحه
√ مدل: دارد
√ پرسشنامه: دارد
فرمت: Word
فهرست مطالب پروپوزال
- بیان مساله
- پیشینه پژوهش
- اهمیت و ضرورت موضوع پژوهش
- اهداف پژوهش
- ادبیات نظری پژوهش
- مدل مفهومی پژوهش
- متغیرهای پژوهش
- فرضیه های پژوهش
- روش پژوهش
- قلمرو پژوهش
- قلمرو مکانی پژوهش
- قلمرو زمانی
- جامعه آماری پژوهش
- روش نمونه گیری و تعیین حجم نمونه
- ابزارهای گرد آوری اطلاعات
- روش تجزیه و تحلیل داده ها
- تعریف عملیاتی واژه ها و اصطلاحات در پژوه
- پرسشنامه
- منابع
- مقاله بیس
تعهد کارکنان
تعهد کارکنان عبارتست از حالتی که کارمند سازمان بخصوصی اهداف و سازمانی که در آن کار میکند را معرف خود میداند و آرزو میکند که در عضویت آن سازمان بماند (رابینز، ۲۰۰۳). دلایل زیادی وجود دارد که چرا سازمانها باید تعهد سازمانی اعضای خود را افزایش دهند.جواب این سؤال از زعم پورتر[۷] و همکارانش اول اینکه تعهد سازمانی یک مفهوم به نسبت جدید بوده و به طور کلی با وابستگی و رضایت شغلی متفاوت است.
تعهد عاطفی
مییر و آلن[۹] تعهد عاطفی را بیانگر پیوستگی عاطفی کارمند و تعیین هویت وی با ارزش ها و اهداف سازمان و میزان درگیری وی با سازمان بیان داشته اند. آنها معتقد بودند کارکنانی که دارای تعهد عاطفی قوی هستند در سازمان میمانند برای اینکه میخواهند بمانند. آنها عضویت خود را در سازمان حفظ نموده و به فعالیت در آن ادامه می دهند. شلدن[۱۰] تعهد عاطفی سازمانی را یک نگرش و جهتگیری میداند که هویت فرد را به سازمان مرتبط یا وابسته می کند. کانتر[۱۱] تعهد عاطفی را به عنوان تمایل افراد به در اختیار گذاشتن انرژی و وفاداری خویش به نظام اجتماعی تعریف می کند. سالانسیک[۱۲]، تعهد عاطفی را حالتی در انسان میداند که در آن فرد از طریق اعمال خود اعتقاد مییابد که به فعالیتهای خود تداوم بخشد و مشارکت مؤثر خویش را در انجام دادن آنها حفظ کند. بوکانان[۱۳] تعهد عاطفی را نوعی وابستگی عاطفی و تعصب آمیز به ارزشها و اهداف سازمان میداند، وابستگی به نقش فرد در رابطه با ارزشها و اهداف و به سازمان فینفسه جدا از ارزش ابزاری آن است (هادی خامنه، ۱۳۸۵).
تعهد مستمر
از نظر صاحبنظران دیگر، وابستگی عاطفی و روانی در مفهوم تعهد نقش کمی دارد، در عوض تعهد به عنوان تمایل به انجام فعالیتهای مستمر بر اساس تشخیص یک فرد از هزینههای مربوط به ترک سازمان تعریف می شود. مییر و الن معتقدند کارکنانی که ارتباط اولیۀ آنها با سازمان بر مبنای تعهد مستمر است، در سازمان میمانند؛ زیرا نیاز دارند بمانند و باقی ماندن برای آنها یک ضرورت است. بیکر[۱۵] تعهد را به عنوان تمایل به انجام مجموعه فعالیتهای مستمر تعریف میکند که این تمایل بخاطر ذخیره شدن اندوختهها و سرمایههایی است که با ترک آن فعالیت، این اندوختهها از بین میرود و حتی برای بیان تعهد به سازمان به کار می رود. فعالیتهای مستمر به حفظ عضویت در سازمان اشاره دارد.(هادی خامنه، ۱۳۸۵).
تعهد هنجاری
تعهد هنجاری عبارت است از احساس مسئولیت، دین و احساس تعهد اخلاقی در برابر سازمان. در این بعد از تعهد، افراد خدمت و فعالیت در سازمان را وظیفۀ خود می دانند تا دین خود را نسبت به سازمان ادا کنند.
…