هدف پرسشنامه: بررسی تاثیر غنیسازی شغل و عملکرد شغلی
فرمت: Word
?تعداد سوال: ۱۲ سوال و ۲ مولفه
√شیوه نمره گذاری: دارد
√منبع: دارد
[stextbox id=”grey” caption=”توضیحات” collapsing=”true” collapsed=”true” mode=”js” direction=”rtl” shadow=”false”]
پرسشنامه رابطه غنیسازی شغل و عملکرد شغلی
پرسشنامه فوق با هدف بررسی بررسی راطه غنی سازی شغلی و عملکرد شغلی می باشد. این پرسشنامه متشکل از ۱۲ سوال و ۲ مولفه می باشد که بر اساس طیف ۵ گزینه ای لیکرت از کاملا موافق تا کاملا مخالف نمره گذاری شده است.
هدف غنیسازی شغل حداکثرسازی علاقه و چالشهای شغلی است. این امر با فراهم کردن شغلی با مشخصات زیر محقق میگردد(آرمسترانگ، ۲۰۰۶).
_ شغل کارمند، شغلی کامل باشد. به طوری کارمند احساس نماید شغل دارای یک سری از وظایف و فعالیتها است که نهایتاً منجر به نتیجه یا محصولی ملموس و قابل درک در سازمان گردد.
_ شغل دارای تنوع باشد و شامل مسئولیت تصمیمگیری گردد و بر خروجی شغل، تا حد امکان کنترل داشته باشد.
_ شغل دارای ویژگی بازخورد مستقیم باشد به شکلی که مشخص نماید که کارمند تا چه حد از عهدهی انجام وظایف شغل مذکور بر آمده است.
مفهوم غنیسازی شغل در سال ۱۹۶۸ و توسط روانشناس آمریکایی دانشگاه MIT، هرزبزگ مطرح گردید و غنیسازی شغل صرفاً افزایش وظایف یک شغل (تنوع) یا ایجاد فرصتهای گردش شغلی نیست (هِرزبرگ، ۱۹۶۸). طرفداران این رویکردها معتقدند غنیسازی شغل ممکن است منجر به کاهش بیعلاقگی کارمندان منجر شود اما نتیجه غایی بایستی افزایش انگیزش در میان کارکنان باشد.
عملکرد شغلی به عنوان مفهومی عمومی ولی به درستی تعریف نشده (تا کنون) در روانشناسی سازمانی و صنعتی، شاخهای از روانشناسی که مربوط به مسائل محیط کاری و مدیریت منابع انسانی است. عملکرد شغلی به حالتی اطلاق میشود که آیا افراد شغل خود را به خوبی انجام میدهند. نظریه کمپل و همکاران در میان نظریههای مختلف عملکرد شغلی به عنوان نظریه شاخص محسوب میشوند (کمپل، ۱۹۹۰ و کمپل و همکاران، ۱۹۹۳).
…
[/stextbox]
[maxbutton id=”5″ ] [maxbutton id=”4″ ] [maxbutton id=”3″ ] [maxbutton id=”6″ ]