عنوان پروژه: پروژه مقایسه تطبیقی صنعت خودروی کره جنوبی و ایران
فرمت: Word & PDF
تعداد صفحات: ۳۴ صفحه
فهرست پروژه مقایسه تطبیقی صنعت خودروی کره جنوبی و ایران
- مقدمه
- صنعت خودرو سازی
- تاریخچه صنعت خودروی ایران
- جدول روند تولید خودرو در ۳ کشور اول جهان و ایران از سال ۱۹۹۹ تا سال ۲۰۱۴ (میلیون دستگاه)
- تحلیل صنعت خودرو در ایران و تأثیر کویید ۱۹ و پیش بینی های آتی (۲۰۲۱ – ۲۰۲۶)
- بررسی اجمالی بازار
- دامنه گزارش
- روند اصلی بازار
- تجزیه و تحلیل صنعت خودرو در ایران
- نقش مهم تحریم ها در صنعت خودروی ایران
- صنعت خودرو سازی در کره جنوبی
- تعداد شرکت های صنعت خودرو در کره جنوبی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹
- تعداد کارمندان صنعت خودرو در کره جنوبی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹
- برنامه مدون در کنار حمایت دولت
- اثر چالشهای اقتصادی بر صنعت خودرو
- تحریم، آشکارسازی مشکلات داخلی
- نتیجه گیری
- منابع
صنعت خودرو سازی
خودرو یا ماشین یا اتومبیل به وسیله نقلیه چرخدار گفته میشود که نیروی محرکه خود را از موتور خود بهدست میآورد. امروزه خودرو در زندگی انسان نقش بسزایی دارد و بیشترین کاربرد خودرو در زمینه ترابری میباشد. صنایع خودروسازی، شامل همه بخشهای طراحی، توسعه، تولید، بازار و فروش لوازم نقلیه موتوری است. مجموعه شرکتها و کارخانجاتی که در طراحی، ساخت، بازاریابی و فروش وسایل نقلیه موتوری دخیل هستند، بخشی از این صنعت هستند.
صنعت خودروی کشور با وجود بیش از ۵۵ سال سابقه و حمایت های مستمر دولتی، کماکان به طور شایسته توسعه نیافته است. در سال های اخیر سهم صنعت خودرو از تولید ناخالص داخلی به طور متوسط کمتر از ۲ درصد و از صادرات غیرنفتی کمتر از ۱ درصد بوده است. اصلی ترین حمایت دولت از این صنعت در ایران، غیر رقابتی کردن بازار، از طریق ایجاد موانع تعرفه ای و غیر تعرفه ای قابل توجه برای واردات خودرو و عدم صدور مجوز برای سرمایه گذاری خارجی جدید جهت تولید خودرو در داخل کشور بوده است. با این وجود ارزش واردات صنعت خودرو همواره اختلاف قابل توجهی با ارزش صادرات آن داشته و خالص صادرات خودرو و قطعات در کشور همواره منفی بوده است.
چالش های صنعت خودرو در ایران بیش از هر چیز به مدیریت دولتی این صنعت بر می گردد، اگرچه عمده سهام خودروسازهای بزرگ کشور در بورس عرضه می شود، مدیریت در این صنعت ماهیتا دولتی بوده و این امر در اتخاذ تصمیمات، اهداف، چشم انداز، راهکارهای اجرایی و انتصاب مدیران نمایان است. تحمیل سرمایه گذاری های غیر اقتصادی ، تحمیل نیروی انسانی و بی ثباتی در سیاست ها و استراتژی ها از جمله تبعات این نوع مدیریت است. یکی دیگر از چالش های این صنعت مشکلات تامین مالی در آن است که به فقدان بازار بدهی و ابزارهای تامین مالی در کشور بر می گردد. علاوه بر این، ساختار دورنی این صنعت نیز دارای کم و کاستی های متعدد است. عدم استفاده از صرفه به مقیاس تولید، کم توجهی به تحقیق و توسعه و زنجیره تامین ناکارآمد از جمله این کمبودها است. البته باید به این موضوع نیز اذعان داشت که در مقایسه با سایر صنایع داخل کشور، کامل ترین زنجیره تامین مربوط به صنعت خودرو است (گروه تحقیقات اقتصادی، بانک صادرات، ۱۳۹۴).
…