عنوان پروپوزال: بررسی رضایت کاربران از پرتال های اینترانتی و ارائه مدل مناسب آن
رشته: مدیریت بازاریابی، تجارت الکترونیک
مقطع: ارشد
تعداد صفحات: ۲۰ صفحه
فرمت: Word
[stextbox id=”grey” caption=”فهرست مطالب پروپوزال” collapsing=”true” mode=”js” direction=”rtl” shadow=”false”]
- بیان مساله
- ضرورت و اهمیت پژوهش
- پیشینه پژوهش
- تعاریف واژگان کلیدی
- مدل مفهومی پژوهش
- فرضیه های پژوهش
- اهداف پژوهش
- روش تحقیق
- روش جمع آوری اطلاعات
- روش تجزیه و تحلیل اطلاعات
- جامعه آماری
- قلمرو تحقیق
- قلمرو موضوعی
- قلمرو زمانی
- قلمرو مکانی
- فرآیند تحقیق را به صورت فلو چارت
- منابع
[/stextbox]
تعاریف واژگان کلیدی پروپوزال
خوداتکایی
اصطلاح خوداتکایی از مطالعات روانشناختی گرفته شده و به «قضاوت دربارۀ میزان توانایی شخص در اجرای مناسب مجموعهای از فعالیتهای لازم در موقعیتهای آتی» بر میگردد (باندورا، ۱۹۸۲، ص ۱۲۲). مطالعات نشان میدهد احتمال استفاده از رایانه در مورد افرادی که تواناییهای خود در کار با رایانه را دستکم میگیرند، کمتر است و بالعکس (چو، ۲۰۰۱؛ ایگباریا و ایواری، ۱۹۹۵؛ ایگباریا و دیگران، ۱۹۹۷؛ اولیویر و شاپیرو، ۱۹۹۳؛ ونکاتش، ۲۰۰۰؛ ونکاتش و دیویس، ۱۹۹۶؛ یی و هوانگ، ۲۰۰۳).
الگوی پذیرش فناوری (TAM):
ابزاری برای سنجش پذیرش فناوری اطلاعات است که اعتباربخشی آن به صورت تجربی انجام گرفته است (دیویس و دیگران، ۱۹۸۹) و الگویی قوی، محکم و مقرون به صرفه برای پیشبینی میزان پذیرش از سوی کاربر به شمار میرود» (جنتری و کالانتون، ۲۰۰۲؛ پاگانی، ۲۰۰۴؛ ونکاتش، ۱۹۹۹؛ ونکاتش و دیویس، ۲۰۰۰، ص ۱۸۷). علیرغم این مطلب و با اینکه در تعداد فزایندهای از مطالعات، از الگوی TAM برای بررسی میزان مقبولیتِ WWW استفاده میکنند (آگاروال و پراساد، ۱۹۹۷؛ سلیم، ۲۰۰۳)، بحث پذیرش از دیدگاه بازاریابی، در مورد سایر برنامههای کاربردیِ مبتنی بر اینترنت و، همچنین، تأثیر آنها در ارتباطات درونسازمانی مطرح نیست.
مدل مفهومی پژوهش
پیشینه پژوهش
پیکت و همره (۲۰۰۲، ص ۳۹) پرتال اینترانتی را به عنوان « دروازۀ منابع قابل دسترس از طریق شبکه» تعریف کردهاند که حالت پویا و شخصیشده داشته و منحصراً به یک سازمان تعلق دارد. پرتالهای اینترانتی، که به پرتالهای شرکتی، پرتالهای سازمانی و پرتالهای کارکنان نیز معروفاند، شکل تکاملیافتۀ موتورهای جستجوی وب هستند که به صورت مخزنی از سرمایۀ اطلاعاتی قابل تنظیم، همگامسازیشده و فوری برای سازمان درآمدهاند (بنبیا و دیگران، ۲۰۰۴). پرتالهای اینترانتی معمولاً از طریق یک رابط وب (شبکۀ جهانی (WWW)) قابل دسترساند و به کاربران امکان میدهند خوراک اطلاعاتی دریافت شده از سوی خود و، همچنین، موقعیت و جلوۀ بصری این اطلاعات را بر روی یک صفحۀ مرورگر تنظیم کنند. پرتالهای اینترانتی پیشرفته امکان همکاری بین کاربران را، با چند روش تعاملی، فراهم میسازند و، به این صورت، بازده کار بالا میرود (دتلور، ۲۰۰۰).
دیاس (۲۰۰۱)، با مروری گسترده بر سوابق تحقیق، چندین مشخصۀ مثبت را در مورد پرتالهای اینترانتی شناسایی میکند، از جمله بهبود مدیریت چرخۀ عمر اطلاعات، شناسایی دقیقتر کارشناسان سازمانی در زمینههای خاص، رفع نیازهای اطلاعاتی تکتک کاربران به طرزی بهتر و تقویت تبادل اطلاعات بین کارکنان، فروشندگان، نمایندگیهای فروش و مشتریان. همچنین، پرتالهای اینترانتی یک رابطۀ ذاتی با تدوین راهبردهای مدیریت دانش سازمانی دارند (کلوئیت و اسنایمن، ۲۰۰۳). علاوه بر این، کاهش انباشت اطلاعات و افزایش تبادل دانش سازمانی از پیشبینیشدهترین مزایای پیادهسازی پرتالهای اینترانتی است (دانیل و وارد، ۲۰۰۵).