هدف پرسشنامه: سنجش تعهد زناشویی زوجین
فرمت: Word
?تعداد سوال: ۴۴ سوال و ۳ مولفه
√شیوه نمره گذاری: دارد
√پایایی و روایی: دارد
√منبع: دارد
[stextbox id=”grey” caption=”توضیحات” collapsing=”true” mode=”js” direction=”rtl” shadow=”false”]
تعهد در زندگی زناشویی
تعهد در زندگی زناشویی همانند چسب محکمی است که زن و شوهر را کنار یکدیگر نگه می دارد و باعث پایداری و حفظ رابطه ی آنها می شود. وقتی از تعهد صحبت به میان میآید « وفادار ماندن» از اولین کلماتی است که در ذهن پر رنگ میگردد.
تعهد بین همسران یعنی درجه ای که شخص مصمم است تا با وجود شرایط سخت، در رابطه زناشویی باقی بماند. به عبارت دیگر، با پایداری و ثبات قدم مواجهیم تا با دل بسته عبارت دیگر، با پایداری و ثبات قدم مواجهیم تا با دلبستگی ای ساده. دلبستگی فرایند احساسی- قلبی دو نفر است که به دلیل مشترک بودن و گاهی در تضاد بودن باورها، ارزش ها، معانی و هویتها به وجود می آید. دردلبستگی وفاداری یا تعهد به معنای واقعی آن وجود ندارد.
همچنین مطالعات دیگر حاکی از آن است که سطح پایین تعهد زناشویی ازدواج منجر به عدم رضایت و طلاق میگردد. یکی از کارهایی که خانواده ی سالم انجام می دهد، احساس تعهد در قبال دیگر اعضای خانواده است. در خانواده های متعهد، اعضا نه تنها خود را وقف آسایش و بهزیستی خانواده می کنند بلکه در رشد و تعالی هر یک از اعضای آن می کوشند.
آدامز و جونز (۱۹۹۹) طراحان مدل در هم پاشیدگی زناشویی معتقد بودند که تعهد مبنای درجه ای است که هر شخص با رابطه ی زناشویی دارد. همچنین دین و اسپانیر اعتقاد داشتند که تعهد باعث تغییر یک ارتباط به صورت ارتباطی متقابل می گردد و همچنین باعث ثبات زناشویی می شود. آنان اعتقاد داشتند که رابطه هایی با تعهد بالا، انعطاف پذیری بیشتری نیز دارند و عملاً زوجین زمانی میتوانند از دگرگونی ها و آزمایش به دور باشند.
…
[/stextbox]