تعریف مفاهیم سبکهای یادگیری
سبکهای یادگیری
ارائه یک تعریف ویژه از سبک یادگیری دشوار است، هر محققی به دلایلی متفاوت تعریف خود را پیشنهاد میکند؛ اول به این دلیل که هر محقق فقط به یکی از ابعاد فرآیند یادگیری علاقمند میباشد، دوم به این دلیل که هر محقق برای اندازهگیری سبک یادگیری از ابزارهای متفاوتی استفاده میکند، سوم اساس نظری مدل یادگیری هر محقق متفاوت میباشد.
سیف (۱۳۸۶) سبک یادگیری را به عنوان روشی که یادگیرنده در یادگیری خود آن را به روشهای دیگر ترجیح میدهد . (رضایی، ۱۳۸۹)
کلب (۱۹۷۴) سبکهای یادگیری را شیوه فردی در تاکید بر برخی از تواناییهای یادگیری نسبت به تواناییهای دیگر میداند . (نادری، ۱۳۸۸)
کلب (۱۹۸۵) از سبکهای یادگیری به راههایی اشاره دارد که در آنها افراد، مفاهیم، قوانین و اصولی را به وجود میآورند که آنان را در برخورد با موقعیتهای جدید هدایت میکند. (ایزدی و محمدزاده، ۱۳۸۶)
دمبو (۱۹۹۰) سبکهای یادگیری را به مثابه تفاوتهای فردی میداند که یادگیری در موقعیت کلاس درس را تحت تاثیر قرار میدهد.(ایزدی و محمدزاده ، ۱۳۸۶)
وول فولک [۲] (۱۹۹۵) سبکهای یادگیری راهبردهایی هستند که دانش آموزان به طور متفاوتی از آنها به منظور یادگیری در موقعیتهای ویژه استفاده میکنند. (کانو و هوگز، ۲۰۰۰)
سبک یادگیری یک روش منحصر به فرد برای بیان کردن فرآیند یادگیری است که راهبردهای مشهود برای حل مسئله، تصمیم گیری و محدودیت هایی را شامل است که در موقعیتهای یادگیری و واکنش به انتظارات دیگران با آن مواجه میشود. (کلب و کلب، ۲۰۰۳)
جانسون(۲۰۰۴) سبکهای یادگیری شیوههایی هستند که فراگیران از آن طریق یاد میگیرند.
روبین و گراون هورست (۲۰۰۷) سبک یادگیری را چگونگی تمایل فرد به یادگیری و انطباق با محیط تعریف نموده است (ایزدی و محمدزاده، ۱۳۸۶)
تمامی نظرات و تعاریفی که هریک به نوعی به تعریف سبکهای یادگیری میپردازند بر پایه این نظریه و طرز فکر از یادگیری شکل گرفتهاند که معتقد است، یادگیری کشف چیزهایی که دیگران میدانند نیست، بلکه یادگیری حل مشکلات خودمان برای اهداف خودمان از طریق سوال کردن، فکر کردن و آزمون کردن تا حل مساله است اینها همه بخشی از زندگی ما است.
….
منبع: Modir123.com